dinsdag 20 mei 2008

Nederlands record voor Erik Speller


We zijn dus druk bezig met de voorbereiding met de marathon van Klazienaveen op 31mei a.s.
Al sinds 1 februari train ik daar een groep atleten die alle de hele willen lopen. We zijn met 16 begonnen en op dit moment zijn er nog 13 over. Eén daarvan is Erik Speller (21jaar). Erik is een atleet in de categorie VB. (verstandelijke beperking).
Via een dorpsgenoot zijn we achter gekomen dat het Nederlands record op de marathon voor VB-atleten nog vacant is. Dat betekent dus gewoon dat als Erik de marathon uitloopt wij een aanvraag gaan doen voor erkenning van dat nationale record.
Alleen nog even uitlopen dus. Makkelijker gezegd dan gedaan. Alhoewel het met Erik heel goed gaat in de training. Steevast is dan ook altijd het antwoord op de vraag of het nog lekker loopt: "Echt wel". Hij houdt zich ook heel consientcieus aan het schema.
Inmiddels zijn er al krantenartikelen over hem geschreven en heeft hij in de vorm van zijn baas al een sponsor gevonden. Allemaal fantastisch dus.
Om de kans van slagen zo hoog mogelijk te doen zijn hebben Ton, Bertha en Wilma aangeboden om de laatste 12 km met hem mee te lopen. Dat is namelijk het kritieke punt: Je moet voor de vierde en laatste ronde nog een keer weer door het dorp en weer terug het bos in. De verleiding ligt dan op de loer.
Zonder de andere marathonlopers te kort te doen neemt Erik echt wel een bijzonder plaatsje in.

Geen opmerkingen: